Hur fungerar Scalp Micropigmentation?

Boka din konsultation för Scalp Micropigmentation

Första steget är att boka in en konsultation för att se om du är lämplig och vad du har för förväntningar på scalp micropigmentation. Ansikte mot ansikte är att föredra eftersom det är väldigt viktigt att titta på storleken på ditt huvud, området som ska täckas och om du har några stora ärr. Om du har ett stort huvud, lite hår eller komplicerade ärrbildningar behöver du fler sessioner än en person med litet huvud, lite hår och inga ärrbildningar. Under konsultationen kommer vi att bedöma din hårbotten, befintlig hårtäthet och färg. Du kan diskutera vilken typ av utseende du vill uppnå och vi kommer att berätta om det du vill ha är möjligt och om det kommer att se bra ut eller inte.

Boka din första session

När du är redo, boka in ditt första behandlingstillfälle. Detta kan bokas vid tidpunkten för konsultationen eller per telefon alternativt via Boka Direkt.

Behandling ett

Att lägga grunden. Detta inkluderar att utforma formen på ditt hårfäste och en lätt spridning av punkter. Vi avsätter cirka 3-4 timmar för denna session med en paus på 20 minuter halvvägs. Pigment kommer att se mörkt ut och kommer att blekna med cirka 50 % under de första veckorna när det läker.
Behandlingen är minimalt invasiv och läkningen går normalt snabbt. Du kan uppleva lite lätt obehag men de flesta klienter tolererar sessionerna bra, vissa klienter somnar till och med under behandlingen!

Behandling två

Vid session 2 lägger man till huvuddelen av densiteten, för varje prick som placeras i session ett placeras 3-5 till i session 2. Det kommer att se mer ut som ett hårstrå efter denna omgång.Behandlingen är minimalt invasiv och läkningen går normalt snabbt. Du kan uppleva lite lätt obehag men de flesta klienter tolererar sessionerna bra, vissa klienter somnar till och med under behandlingen!

Behandling tre

Den tredje sessionen är att fylla i luckor och gå igenom det som har bleknat i samband med läkning. Överdriven blekning kan uppstå om du svettas, bär hatt, gnuggar ditt huvud mycket under den första eller två veckorna efter behandlingen. Det är verkligen viktigt att följa eftervårdsanvisningarna.

Behandling fyra

Ibland är detta nödvändigt om du har ett riktigt stort huvud, området är omfattande eller om bläcket inte har behållits bra under någon tidigare session.

Mikropigmentering av hårbotten eftervård:

Dag 1-3
Först och främst, slappna av. Du har förmodligen byggt upp förväntningar inför din första session, och man kan vara lite nervös.

Du bör försöka undvika all fysisk ansträngning som kan få dig att svettas. Tvätta inte huvudet eller få vatten på det. Viljan att tvätta hårbotten kan vara stark, men under de första tre dagarna bör du motstå frestelsen.

Dag 4-6
Du kommer att börja se sårskorpor på huvudet, det är normal läkning så försök inte pilla bort dem.
Nu är också ett bra tillfälle att få lite vatten på huvudet. En lätt dusch gör susen, men undvik schampo.
Du kan också fukta huvudet och du kan utföra aktiviteter som du svettas lätt av.

Dag 7 och framåt
Vid det här laget kan du återuppta dina duschsessioner och återgå till dina vanliga rutiner. Det kommer inte att vara några problem med vatten eller schampo när du tvättar huvudet.
Om du längtar efter att komma tillbaka till gymmet kan du nu återgå till din vanliga träning och svettas så mycket du vill.

Dag 30 (efter att alla pass är klara)
Fake tan, bastu och bada i simbassäng går bra från och med nu.
Om det är varmt och soligt vidta lämpliga försiktighetsåtgärder. En solskyddskräm som inte är fet är bäst.
Återfukta gärna dagligen med en lätt fuktgivande kräm.

Vad är mikropigmentering, läs mer >>