Hur står sig Scalp Mikropigmentering mot andra håravfallslösningar:
› Ingen operation
› Minimalt underhåll
› Budgetvänligt
› Ingen medicin
› 100 % effektiv

Fungerar mikropigmentering av hårbotten för långt hår?
Mikropigmentering av hårbotten fungerar utmärkt med långt hår när man lider av vissa typer av håravfall. Om ditt hårfäste är intakt och du bara upplever att håret tunnar ut över din hårbotten, kan mikropigmentering ge ditt hår en illusion av djup.

Skadar mikropigmentering i hårbotten eller hårsäckarna?
SMP skadar varken hårbotten eller hårsäckar men
om ytterligare håravfall inträffar kan du behöva göra en ytterligare behandling så småningom och att få en hårtransplantation kan vara ett alternativ eftersom det inte kommer att bli några skador på dina hårsäckar eller din hårbotten. Efter hårtransplantationen kan mikropigmentering av hårbotten hjälpa till att förbättra utseendet på hårets täthet och dölja eventuella ärr.

Orsakar SMP håravfall?
Tack och lov gör mikropigmentering av hårbotten liten eller ingen skada i befintligt hår. SMP liknar tatuering och pigmenten i sig ger inga biverkningar på hårsäckarna. Du kan förvänta dig att håråterväxten blir normal när du genomgår mikropigmentering av hårbotten.

Hur lång läkningstid?
Efter behandling är det vanligt att man märker lätt rodnad i hårbotten 2-3 dagar efter behandlingen. Denna rodnad avtar snabbt och de flesta klienter återgår till jobbet direkt eller inom ett par dagar.

Vem är bäst lämpad för mikropigmentering av hårbotten?
Mikropigmentering i hårbotten är lämpligt för personer som är helt utan hår, som har kala fläckar, glest hår, vikande hårfästen eller ärrbildning på huvudet och för personer som föredrar icke-kirurgiska alternativ.

Vilka är fördelarna med att få mikropigmentering i hårbotten?
– Det är ett icke-kirurgiskt, smärtfritt och polikliniskt ingrepp.
– Det hjälper till att snabbt återskapa ett ungdomligt utseende av kort hår
– Det fungerar för alla individer, åldrar och hudtyper
– Det hjälper till att återställa de naturliga och realistiska hårlinjerna framifrån och från sidorna
– Det kan dölja ärren från skada, brännskada eller tidigare hårtransplantationsoperationer
– Den kan användas för att dölja födelsemärken
– Det har inga biverkningar
– Det är kostnadseffektivt, till skillnad från hårtransplantation
– Det ökar den visuella effekten av en hårtransplantation
– Det kräver inget underhåll och skötsel

Det finns dock olika behandlingar för håravfall, beroende på fall till fall. Mikropigmentering i hårbotten är en minimalt invasiv, snabb återställande procedur, och många andra fördelar erbjuder personer med håravfall och föredrar det framför kirurgiska metoder för hårrestaurering.

Hårsimulering eller hårtransplantation?
Vid en hårtransplantation tas hårsäckar från områden där du har mer hår och transplanteras till den del av huvudet där du har mindre hår. Ofta behövs ett flertal transplantationer av hårsäckar. Som vid all annan kirurgi innebär detta vissa risker. Om du inte vill genomgå hårtransplantation är hårsimuleringen en mildare och mindre riskabel metod. Risken för infektioner är minimal. Metoden är också mycket effektiv på att kamouflera ärr från hårtransplantation eller olyckor. Hårsimulering behandling kan dessutom användas både innan eller efter en hårtransplantation.

Vad är skillnad mot tatuering? 
Hårsimulering på hårbotten är en icke-kirurgisk metod med målet att replikera utseendet av riktigt hår. Det liknar tatueringsteknik men man använder en helt annan slags pigment. Scalp micropigmentation kan nämligen inte göras med tatueringspigment eftersom tatueringsnålar når till ett djupare lager av huden än vad mikronålarna gör. Om pigmentet skulle appliceras med tatueringspigment skulle detta resultera i pigmentmigration mellan skikten av huden och även, i värsta fall, kunna leda till bildandet av hudfläckar. Vidare kan pigment, som används vid tatuering, förändras över tid. Svarta färger kan resultera i kalla undertoner som grön eller blå. Detta skulle försämra ditt hårs utseende. Av denna anledning används biologiskt nedbrytbart bläck i hårsimuleringsapplikation. Dessa pigment absorberas naturligt av människokroppen, vilket i sin tur minskar risker och förhindrar färgförändringar. Med tiden kommer färgerna långsamt att blekna och sedan utsöndras från kroppen utan att lämna ett fläckigt utseende.

När är det inte lämpligt med mikropigmentering av hårbotten?
Följande är kontraindikationer för mikropigmentering av hårbotten:

– Blodproppar
– Infektionssjukdomar
– Epilepsi
– Diabetes
– Leversjukdom
– Högt blodtryck
– Albinism
– Hjärtsjukdom
– Antibiotisk behandling
– Kemoterapi
– Under påverkan av droger eller alkohol